Υγιή φυτά - Υγιής πλανήτης: πώς μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίου αμμωνίας στην Ευρώπη

Καθαρός αέρας σημαίνει ένα ακμάζον οικοσύστημα με ενισχυμένη βιοποικιλότητα, που οδηγεί σε υγιείς καλλιέργειες και βιώσιμη παραγωγή τροφίμων για τον αυξανόμενο πληθυσμό της Γης. Μέσω των λιπασμάτων οι αγρότες θρέφουν τα φυτά και το έδαφος ώστε να παρέχουν τροφή στον πλανήτη. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος του καθαρού αέρα και του υγιούς εδάφους. Η Yara δεσμεύεται, μέσω βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, να συμβάλει στην επίτευξη καθαρότερου αέρα και εδάφους που θα οδηγήσει σε υγιή φυτά, υγιείς ανθρώπους και τελικά σε έναν υγιή πλανήτη.

ammonia emissions

Εκπομπές αμμωνίας: η ρύπανση του πλανήτη μας

Οι εκπομπές αμμωνίας ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και μολύνουν τον πλανήτη. Αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Μολονότι δεν αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εκπομπών αμμωνίας, το λάθος είδος λιπάσματος έχει αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και στο οικοσύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην ανθρώπινη υγεία. Η αμμωνία συνδυασμένη με άλλους ατμοσφαιρικούς ρύπους, σχηματίζει δευτερογενή σωματίδια, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία αναπνευστικών ασθενειών

xwrafia

Καθαρότερος αέρας

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δράσουμε τώρα για να κάνουμε καθαρότερο τον αέρα που αναπνέουμε και να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι εκπομπές αμμωνίας στην ανθρώπινη υγεία. Ένα επιχείρημα με οικονομικούς όρους μιλάει από μόνο του:

  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση που συνδέεται με τις εκπομπές αμμωνίας κοστίζει τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Συνεπώς, η Yara πιστεύει ότι η μείωση των εκπομπών αμμωνίας έχει πολλαπλά οφέλη: η υπερβολική ποσότητα αμμωνίας στον αέρα είναι τοξική - για τα φυτά, τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

Το πρόβλημα λύνεται εύκολα

pure nutrient
pure nutrient

Μία απλή αλλαγή

στο είδος του λιπάσματος που χρησιμοποιούμε

μπορεί να κάνει την διαφορά

10%

των εκπομπών αμμωνίας στην Ευρώπη μπορεί να εξαλειφθεί αυτή τη στιγμή

με τη μετάβαση από λιπάσματα με βάση την ουρία σε λιπάσματα με βάση τα νιτρικά άλατα.

Γεωργία ακριβείας

Μικρές αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε την τροφή μας

θα μειώσουν τις εκπομπές αμμωνίας και θα οδηγήσουν σε υψηλότερες αποδόσεις και πιο βιώσιμη γεωργία.

agrotes milane sto xwrafi

H λύση της Yara: Προστατεύοντας το περιβάλλον και την υγεία μας

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για την Yara, η οποία προάγει καινοτόμες γεωργικές πρακτικές και πρότυπα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Yara παροτρύνει την ΕΕ και τα κράτη μέλη να:

  • Δώσουν προτεραιότητα στα λιγότερο ρυπογόνα λιπάσματα με βάση τα νιτρικά άλατα σε σχέση με την ΟΥΡΙΑ και να υποστήριξουν τους αγρότες προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Προωθήσουν την υιοθέτηση υπεύθυνων, σύγχρονων γεωργικών τεχνικών και τεχνολογιών - γνωστών ως γεωργία ακριβείας - οι οποίες οδηγούν σε μειωμένες εκπομπές και υψηλότερες αποδόσεις.

Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουμε δράση για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε καθαρό αέρα για να αναπνέουμε και έδαφος απαλλαγμένο από ρύπανση, οδηγώντας σε υγιέστερα φυτά και έναν υγιέστερο πλανήτη για όλους μας.

Κατεβάστε το φυλλάδιο

και διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο μείωσης των εκπομπών αμμωνίας από τη γεωργία.