Σύνθετα λιπάσματα σε μορφή πέρλας

Κάθε σύνθετο λίπασμα YaraMila έχει την μορφή πέρλας και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των καλλιεργειών.

Ορισμένα λιπάσματα YaraMila περιέχουν επίσης δευτερεύοντα στοιχεία και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για συγκεκριμένες καλλιέργειες, όπως μαγνήσιο (Mg), θείο (S), βόριο (Β), σίδηρο (Fe), μαγγάνιο (Mn), μολυβδαίνιο (Μο), και/ή ψευδάργυρο (Zn). Τα προϊόντα αυτά ωφελούν τους παραγωγούς, επειδή εξασφαλίζουν ομοιόμορφη εφαρμογή των θρεπτικών στοιχείων, είτε η λιπασματοδιανομή γίνεται με το χέρι είτε με μηχάνημα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαχωρισμού των θρεπτικών στοιχείων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, του χειρισμού ή της εφαρμογής.

Τα λιπάσματα YaraMila είναι ειδικά σχεδιασμένα για καλλιέργειες υψηλής αξίας, όπως λαχανικά, οπωροφόρα δένδρα, αμπέλια και χλοοτάπητες.

Τα προϊόντα αξιοποιούν μια ισορροπημένη πηγή αζώτου που περιέχει αμμωνιακό αλλά και νιτρικό άζωτο, έναν συνδυασμό πλήρως διαθέσιμων μορφών φωσφόρου που εξασφαλίζουν μεγαλύτερης διάρκειας διαθεσιμότητα σε ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους, και το χλώριο ή το θείο ως πηγή καλίου.

Τα λιπάσματα YaraMila συνθέτουν τα βασικά δομικά στοιχεία των προγραμμάτων θρέψης της Yara για καλλιέργειες. Λόγω του ευρέως φάσματος αναλογιών Ν:P:K και της διαθεσιμότητας συνθέσεων με δευτερεύοντα στοιχεία και ιχνοστοιχεία, τα προϊόντα είναι τα πλέον κατάλληλα για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καλλιεργειών μέσω μιας ισορροπημένης και αποδοτικής θρέψης.

Τα προϊόντα YaraMila είναι άριστοι φορείς δευτερευόντων στοιχείων και ιχνοστοιχείων καθώς επιτρέπουν την ακριβή και ομοιόμορφη εξάπλωσή τους σε μικρές ποσότητες. Επιπλέον, λόγω των μεταβολικών συνεργιών και των περισσότερο αποδοτικών συνθέσεων, η πρόσληψη δευτερευόντων στοιχείων και ιχνοστοιχείων από τα προϊόντα YaraMila είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τα απλά λιπάσματα που εφαρμόζονται χωριστά.

Πλεοντεκτήματα YaraMila

YaraMila
YaraMila
  • Ισορροπημένο Άζωτο - Το άζωτο απαντάται στα προϊόντα YaraMila σε ποσοστό 40-45% ως νιτρικό άζωτο και σε ποσοστό 55-60% ως αμμωνιακό άζωτο, ανάλογα με τη διαδικασία παραγωγής και τη συγκεκριμένη φόρμουλα. Η υψηλή συγκέντρωση νιτρικών αποτελεί προϋπόθεση για τη θρέψη ταχέως αναπτυσσόμενων καλλιεργειών και εξασφαλίζει την καλή ανάπτυξη των ριζών, ενώ το αμμωνιακό άζωτο είναι σημαντικό για τη διατήρηση σταθερής παροχής αζώτου.
  • Διαθεσιμότητα Φωσφόρου - Όλος ο φώσφορος που περιέχεται στη σειρά YaraMila είναι πλήρως διαθέσιμο στα φυτά, ως υδατοδιαλυτά ορθοφωσφορικά και πολυφωσφορικά καθώς και ως φωσφορικό διασβέστιο διαλυτό σε κιτρικό αμμώνιο. Ο συνδυασμός διαφορετικών μορφών παρέχει περισσότερη και μεγαλύτερης διάρκειας διαθεσιμότητα φωσφόρου στις καλλιέργειες σε ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους. O φώσφοροw με τη μορφή πολυφωσφοριτών μπορεί να ενισχύσει την πρόσληψη φωσφόρου και την απόδοση. Είναι πιο σταθερός σε ακραίες συνθήκες pΗ από ό,τι άλλες πηγές φωσφόρου. Η περιεκτικότητα των κόκκων YaraMila σε πολυφωσφορίτες μπορεί να κινητοποιήσει την αποδέσμευση χαλκού (Cu), ψευδάργυρου (Ζn) και μαγγανίου (Μn) από πηγές που δεν είναι εύκολα διαθέσιμες στο έδαφος.

Κάλιο - Η σειρά YaraMila περιλαμβάνει προϊόντα με βάση το χλωριούχο κάλιο (ΜΟΡ) και το θειικό κάλιο (SOP). Η επιλογή του τύπου προϊόντος YaraMila θα πρέπει να βασίζεται στην καλλιέργεια-στόχο. Η σειρά προϊόντων YaraMila με βάση το SOP είναι ειδικά σχεδιασμένη για καλλιέργειες με χαμηλή ανοχή στο χλώριο π.χ. φράουλες, μαρούλι, ντομάτες, πατάτες, καπνός και ορισμένα καλλωπιστικά φυτά. Τα προϊόντα με βάση το MOP είναι κατάλληλα για τις υπόλοιπες καλλιέργειες. 

Πέρλα - Οι ανώτερης ποιότητας πέρλες της σειράς YaraMila είναι ανθεκτικές στη φθορά κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση, και διευκολύνουν τη λιπασματοδιανομή υψηλής ακρίβειας. Τα YaraMila υποβάλλονται σε μια διαδικασία ελέγχου και επικάλυψης που οδηγεί σ’ ένα συνεκτικό, άριστης ποιότητας προϊόν. Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα YaraMila έχουν υψηλή μηχανική αντοχή και αντοχή στη σύνθλιψη. Υπό την προϋπόθεση ενός σωστού χειρισμού, αυτά τα χαρακτηριστικά καταστέλλουν τον σχηματισμό σκόνης κατά την αποθήκευση, τη μεταφορά, και την εφαρμογή του λιπάσματος. Ο κόκκος YaraMila διαλύεται πιο εύκολα και πιο ομοιόμορφα σε σχέση με άλλα στερεά λιπάσματα, μεταφέροντας περισσότερα θρεπτικά στοιχεία στις ρίζες για καλύτερο αποτέλεσμα, πιο ελεγχόμενη πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων και λιγότερη σπατάλη.