Μαΐου 15, 2022

Yara Ελλάς: Χρυσός Χορηγός του 30ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) στο ΓΠΑ

Στο 30ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 9 με 13 Μαΐου 2022, συμμετείχε η Yara Ελλάς, στηρίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου ως Χρυσός Χορηγός.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας ερευνητικά αποτελέσματα, ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες. Παράλληλα, διοργανώθηκαν θεματικές στρογγυλές τράπεζες με εκπροσώπους των εταιριών του κλάδου.

Ο κ. Νίκος Μυτιλέκας, Marketing & Agronomy Manager της Yara Ελλάς, συμμετείχε στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Θρέψη - Λίπανση - Βιοδεγέρτες».

Ερωτηθείς για το ρόλο της θρέψης στη βελτίωση της μετασυλλεκτικής ζωής, αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των φρούτων και κηπευτικών, τόνισε τη σημασία που έχει ένα σωστό καταρτισμένο πρόγραμμα θρέψης, στην αύξηση της μετασυλλεκτικής διάρκειας ζωής τους, δεδομένων των απαιτήσεων της αγοράς και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στο πάνελ της στρογγυλής τράπεζας συμμετείχαν στελέχη εταιριών θρέψης, που ανέδειξαν τη σημασία της γνώσης και της σωστής θρέψης των καλλιεργειών για τον πρωτογενή τομέα, καθώς και πώς μπορεί να συμβάλει στην επισιτιστική ασφάλεια.

συνεδριο.jpg