Στην Ελλάδα από το 1997

20 χρόνια στην Ελλάδα

Η Yara συμπληρώνει πάνω από 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Το Νοέμβριο του 1997 ξεκίνησε ως Hydro-Agri Ελλάς και το καλοκαίρι του 2004 μετασχηματίζεται σε Yara Ελλάς. Το φθινόπωρο του 2004 ξεκίνησε ο περαιτέρω εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Το διάστημα 2008 - 2013 η Yara Ελλάς σταθεροποιείται στην ελληνική αγορά και από το 2013 μέχρι και σήμερα θεωρείται ηγέτης στην αγορά λιπασμάτων.

Η Yara σήμερα και στο μέλλον

Βασισμένη στην κληρονομιά από τη νορβηγική Hydro και το καράβι των Viking, το γνωστό εμπορικό της σήμα, η Yara είναι μια νορβηγική εταιρεία που βασίζεται στη μετατροπή ενέργειας, φυσικών ορυκτών και αζώτου σε προϊόντα θρέψης για τις καλλιέργειες και σε βιομηχανικές λύσεις. Το 2018, η Yara διατηρεί τη θέση της παγκόσμια ως κορυφαίος πάροχος ανόργανων αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών προίόντων. Η εταιρεία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αμμωνία, τα νιτρικά και τα ειδικά λιπάσματα.

 Με συνεχή λειτουργία σε περισσότερες από 50 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, η Yara έχει μοναδική θέση στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων και βιομηχανικών λύσεων. Οι δραστηριότητες της Yara σήμερα ποικίλουν από την εξόρυξη φώσφορου και την παραγωγή αμμωνίας / ουρίας, μέχρι την εμπορία βασικών προϊόντων και ιδιαίτερα εξειδικευμένων προϊόντων για την γεωργία και τη βιομηχανία. Η παραγωγή και οι πωλήσεις βασίζονται στην παγκόσμια γνώση αλλά και τη γνώση των τοπικών αγορών.