Διαφυλλικές εφαρμογές στο βαμβάκι

Τα βαμβάκια την περίοδο αυτή βρίσκονται στη φάση της αρχικής τους ανάπτυξης πριν από την εμφάνιση των πρώτων ανθοφόρων οφθαλμών (χτένια). Το στάδιο αυτό χαρακτηρίζεται από την έντονη ανάπτυξη του βλαστού, της φυλλικής επιφάνειας και του ριζικού τους συστήματος.

Οι μεταβλητές καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται συχνά την περίοδο αυτή προκαλούν δυσκολίες στην ομαλή ανάπτυξη των φυτών και στη φυσιολογία τους. Οι συνθήκες αυτές συμπίπτουν μάλιστα με μια περίοδο όπου οι απαιτήσεις των φυτών σε κύρια θρεπτικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία είναι μεγάλες.

Την περίοδο αυτή η Yara προτείνει το YaraVita BIOTRAC. Το YaraVita BIOTRAC είναι ένα υγρό διαφυλλικό σκεύασμα με επιλεγμένα βιοενεργά συστατικά από φύκια Ascophyllum nodosum, σάκχαρο-αλκοόλες, αμινοξέα και οργανικά οξέα. Η ειδικά σχεδιασμένη σύνθεσή του βοηθάει τα φυτά να λειτουργήσουν ομαλά ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, προωθώντας την καλύτερη ανάπτυξη της ρίζας τους, αυξάνοντας την πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος. Το YaraVita BIOTRAC, συνδυάζεται άριστα με τα περισσότερα εντομοκτόνα της αγοράς για την συγχρονισμένη αντιμετώπιση των εντόμων του βαμβακιού την περίοδο αυτή.

Για την περίοδο της εμφάνισης των πρώτων χτενιών που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες, η Yara προτείνει το YaraVita SENIPHOS, ένα υγρό διαφυλλικό λίπασμα πυκνού φωσφόρου και ασβεστίου, ιδανικό για την ενίσχυση του δείκτη καρποφορίας των βαμβακιών και τον περιορισμό της έντονης βλαστική του ανάπτυξης προς όφελος της καρποφορίας και της τελικής παραγωγής. Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σαν ‘’ταχείας δράσης καύσιμο’’ καλύπτοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα την παροχή φωσφόρου και ασβεστίου στα φυτά. Εφαρμόστε το YaraVita SENIPHOS με την εμφάνιση των πρώτων λουλουδιών, μόνο του ή σε συνδυασμό με κάποιον ρυθμιστή ανάπτυξης.

Με τη χρήση του YaraVita SΕNIPHOS:

  • Επηρεάζουμε την ισορροπία βλάστησης-καρποφορίας, ευνοώντας θετικά την καρποφορία των φυτών.
  • Προσφέρουμε άμεση ενέργεια στα φυτά απαραίτητη για την καλύτερη αξιοποίηση όλων των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους.
  • Διασφαλίζουμε τη μεγάλη και παρατεταμένη παροχή του φωσφόρου και ασβεστίου στην καλλιέργεια συγκριτικά με τα υπόλοιπα κοινά λιπάσματα της αγοράς, γεγονός που οφείλεται στην μοναδική φόρμουλα των προϊόντων YaraVita.
  • Παρέχουμε στα φυτά ασβέστιο. Το ασβέστιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην μετατόπιση των υδατανθράκων μέσα στο φυτό. Φυτά με έλλειψη ασβεστίου συσσωρεύουν υδατάνθρακες στα φύλλα εις βάρος των καρποφόρων οργάνων τους.
  • Περιορίζουμε την πτώση των καρποφόρων οργάνων.
  • Ευνοούμε την καλύτερη διαχείριση του νερού στο εσωτερικό των φυτών.