YaraVita SENIPHOS

Το YaraVita Seniphos είναι ένα προϊόν της σειράς των ‘’Διαφυλλικών Φωσφορικών Λιπασμάτων’’ της Yara. Αυτά τα συμπυκνωμένα υγρά σκευάσματα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σαν ταχείας δράσης ‘’καύσιμα’’ για την ενέργεια των φυτών, ενισχύοντάς τα κατά την περίοδο της έντονης ανάπτυξής τους ή βοηθώντας τα να ανταπεξέλθουν σε δυσμενείς κλιματικές συνθήκες. Το YaraVita Seniphos περιέχει στη σύνθεσή του ασβέστιο καθιστώντας το έτσι ιδανικό προϊόν για τα οπωροφόρα δέντρα. Το YaraVita Seniphos είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα υπόλοιπα αμμωνιακά ή καλιούχα σκευάσματα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στα φρούτα ή να εντείνουν φαινόμενα που σχετίζονται με την έλλειψη ασβεστίου (πικρή κηλίδωση, μαλάκωμα των καρπών κλπ). Οι πολλές πειραματικές εφαρμογές δείχνουν με συνέπεια πως το YaraVita Seniphos είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την καλλιέργεια αυξάνοντας τα επίπεδα του φωσφόρου στα φρούτα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητά τους (σταθερότητα, διάρκεια αποθήκευσης κλπ) και το εισόδημα του παραγωγού. Σε πολλές χώρες του κόσμου το προϊόν αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραγωγή φρούτων.

Η υγρή του σύσταση ευνοεί την εύκολη δοσομέτρησή του, τη διάχυσή του στο βυτίο καθώς και τη συνδυαστικότητά του στο ψεκαστικό διάλυμα.

Το προϊόν είναι ειδικά τυποποιημένο ώστε να διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια για την καλλιέργεια και τη σιγουριά ότι δεν θα προκληθεί κάποια ζημιά σε αυτήν που θα επιδράσει αρνητικά στην εμπορική της αξία.

Η καθαρότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του το καθιστούν ασφαλές για τις εφαρμογές του στην καλλιέργεια, διασφαλίζοντας έτσι ότι το τελικό προϊόν δεν θα αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο κατά την πορεία του στη διατροφική αλυσίδα.

Παρουσιάζει ένα μεγάλο εύρος συνδυαστικότητας με προϊόντα φυτοπροστασίας στο ψεκαστικό διάλυμα, που επιτρέπουν τελικά στον παραγωγό να κερδίζει χρόνο και χρήμα. Είναι σημαντικό να τονιστεί η ελεύθερη πρόσβαση που παρέχει η Yara μέσω διαδικτύου ή smart phone στον παραγωγό που χρησιμοποιεί τα YaraVita προϊόντα, σε μια βάση δεδομένων που πληροφορεί γρήγορα και εύκολα για την καταλληλότητα του κάθε συνδυασμού.

Πληροφορίες ασφαλείας προϊόντων

Τρόπος εφαρμογής

Μήλα

Μήλα: Για βελτίωση της σκληρότητας του καρπού: 3 έως 5 εφαρμογές με δόση 1 λίτρο/στρέμμα ανά 10-14 ημέρες, ξεκινώντας από το στάδιο της πτώσης των πετάλων. Ποσότητα νερού: 200 λίτρα/στρέμμα. Για ενίσχυση του κόκκινου χρώματος: έχει δειχθεί ότι η εφαρμογή 1 λίτρου/στρέμμα σε ποσότητα νερού 50-100 λίτρα/στρέμμα ενισχύει την κόκκινη απόχρωση του φρούτου. Το προϊόν εφαρμόζεται ως έχει, χωρίς ανάμειξη με αγροχημικά ή οποιαδήποτε άλλη βοηθητική ουσία μέσα στη δεξαμενή. Πραγματοποιήστε μία ή δύο εφαρμογές (σε διάστημα 7 ημερών) όταν ο καρπός έχει αρχίσει να αλλάζει χρώμα, συνήθως 2-3 εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή.

Βερύκοκκο

Βερίκοκα: 3 έως 5 εφαρμογές με δόση 1 λίτρου/στρέμμα, σε διαστήματα 7-14 ημερών ξεκινώντας από το στάδιο της πτώσης των πετάλων. Ποσότητα νερού: 50 έως 100 λίτρα/στρέμμα.

Σπαράγγια

Σπαράγγια: 3 εφαρμογές των 500 ml/στρέμμα στο φύλλωμα, πριν από τη γήρανση. Ποσότητα νερού: 3 έως 20 λίτρα/στρέμμα.

Μελιτζάνες

Μελιτζάνες (υπαίθρια καλλιέργεια): 2 έως 3 εφαρμογές των 500 ml/στρέμμα σε τουλάχιστον 50 λίτρα νερό ανά στρέμμα, σε διαστήματα 10-20 ημερών, ξεκινώντας από το στάδιο της καρπόδεσης.

Σιτηρά

Σιτηρά: 0.5 l/στρ. από το στάδιο των 2 (δύο) φύλλων έως την εμφάνιση του πρώτου κόμβου (κλίμακα Zadok 12 έως 31), με μία ή δύο επαναλήψεις ανά 10-14 ημέρες σε περιπτώσεις μέτριας προς σοβαρής ανεπάρκειας. Ποσότητα νερού: 20 l/στρ.

Κεράσια

Κεράσια: 3 έως 5 εφαρμογές ποσότητας 1 λίτρου/στρέμμα ανά 7-14 ημέρες ξεκινώντας από το στάδιο της πτώσης των πετάλων. Ποσότητα νερού: 50 έως 100 λίτρα/στρέμμα.

Courgette

Κολοκυθάκια (υπαίθρια καλλιέργεια): 3 έως 5 εφαρμογές των 500 ml/στρέμμα ανά διαστήματα 7-10 ημερών ξεκινώντας από το στάδιο της καρπόδεσης. Ελάχιστη ποσότητα νερού: 20 λίτρα/στρέμμα.

Αγγούρι

Αγγούρια (υπαίθρια καλλιέργεια): 3 έως 5 εφαρμογές ποσότητας 250-500 ml/στρέμμα με μεσοδιάστημα 7 ημερών ξεκινώντας από το στάδιο της καρπόδεσης. Ελάχιστη ποσότητα νερού: 20 λίτρα/ στρέμμα.

Καλλιέργειες με υδρολίπανση

Υδρολίπανση: Για όλες τις καλλιέργειες: χρησιμοποιήστε το προϊόν σε διάλυση 0,025% κατ’ όγκο (250 ml ανά 1000 λίτρα νερό) ώστε να παράγετε ένα διάλυμα με περιεκτικότητα σε φωσφορικά 78 mg/ λίτρο.

Ακτινίδιο

Ακτινίδια: 3 έως 5 εφαρμογές με δόση 1 λίτρου/στρέμμα, ξεκινώντας μέσα σε 5 ημέρες από την πτώση των πετάλων και επαναλαμβάνοντας μετά από τουλάχιστον 20-25 ημέρες από την πτώση των πετάλων, σε διαστήματα 10 ημερών. Ποσότητα νερού: 50 λίτρα/στρέμμα.

Πεπόνια

Πεπόνια (υπαίθρια καλλιέργεια): 300-500 ml/στρέμμα κατά την έναρξη της ανθοφορίας. Εφόσον χρειάζεται, επαναλάβετε ανά διαστήματα 10-14 ημερών. Ελάχιστη ποσότητα νερού: 50 λίτρα/στρέμμα.

Νεκταρίνια

Νεκταρίνια: 3 έως 5 εφαρμογές με δόση 1 λίτρου/στρέμμα, σε διάστημα 7-14 ημερών ξεκινώντας από το στάδιο της πτώσης των πετάλων. Ποσότητα νερού: 50 έως 100 λίτρα/στρέμμα.

Ροδάκινο

Ροδάκινα: Για βελτίωση της σκληρότητας του καρπού: 3 έως 5 εφαρμογές με δόση 1 λίτρου/στρέμμα ανά 7-14 ημέρες ξεκινώντας κατά το στάδιο της πτώσης των πετάλων. Ποσότητα νερού: 50 έως 100 λίτρα/στρέμμα. Για ενίσχυση του κόκκινου χρώματος: έχει δειχθεί ότι η εφαρμογή 1 λίτρου/στρέμμα σε ποσότητα νερού 50-100 λίτρα/στρέμμα ενισχύει την κόκκινη απόχρωση του φρούτου. Το προϊόν εφαρμόζεται ως έχει, χωρίς ανάμειξη με αγροχημικά ή οποιαδήποτε άλλη βοηθητική ουσία μέσα στη δεξαμενή. Πραγματοποιήστε μία ή δύο εφαρμογές σε διάστημα 7 ημερών όταν ο καρπός έχει αρχίσει να αλλάζει χρώμα, συνήθως 2-3 εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή.

Αχλάδια

Αχλάδια: 3 έως 8 εφαρμογές με δόση 1 λίτρου/στρέμμα, σε διάστημα 10-14 ημερών ξεκινώντας από το στάδιο της πτώσης των πετάλων. Ελάχιστη ποσότητα νερού: 20 λίτρα/στρέμμα.

Καλλιέργειες υπό κάλυψη

Καλλιέργειες υπό κάλυψη: Μέγιστη συγκέντρωση: 0,5 λίτρα/100 λίτρα νερό. Μέγιστη ποσότητα νερού: 100 λίτρα/στρέμμα. Για τον χρόνο εφαρμογής ανατρέξτε στην αντίστοιχη υπαίθρια καλλιέργεια.

Φράουλες

Φράουλες (υπαίθρια καλλιέργεια): 500 ml/στρέμμα. Εφαρμογή έως 6 φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της καρποφορίας ανά διαστήματα 10-14 ημερών. Ελάχιστη ποσότητα νερού: 30 λίτρα/στρέμμα.

Τομάτα

Ντομάτες (υπαίθρια και βιομηχανική καλλιέργεια): 500 ml/στρέμμα από το στάδιο της καρπόδεσης και έπειτα. Επανάληψη ανά διαστήματα 10-14 ημερών. Ελάχιστη ποσότητα νερού: 3 λίτρα/ στρέμμα (συνηθισμένη ποσότητα: 30-50 λίτρα/στρέμμα).

Καρπούζι

Καρπούζια (υπαίθρια καλλιέργεια): 3 έως 5 εφαρμογές των 500 ml/στρέμμα ανά διαστήματα 7-10 ημερών ξεκινώντας από το στάδιο της καρπόδεσης. Ελάχιστη ποσότητα νερού: 50 λίτρα/στρέμμα.