Οι ακραίες μεταβολές των καιρικών συνθηκών λόγω της κλιματικής αλλαγής, η ένταση των προσβολών από έντομα και παθογόνα, η μεταβλητότητα των εμπορικών τιμών των γεωργικών προϊόντων και η διαχείριση των εισροών, είναι μερικές μόνο από τις μεταβλητές που βάζουν σε ρίσκο τη γεωργική παραγωγή.

Υπάρχουν πέντε κίνδυνοι για τους αγρότες που σχετίζονται με τη διαχείριση της θρέψης των φυτών και αναδεικνύουμε στη Yara στηριζόμενοι στις γνώσεις μας. .

Οι 5 μεγάλοι κίνδυνοι:

8. Wave2_MinimizeRisk_NitratebasedSolutions2-GR.jpg

Ελαχιστοποιήστε τους κινδύνους και αυξήστε τα κέρδη σας χρησιμοποιώντας λύσεις που περιέχουν νιτρικό άζωτο.

Τα λιπάσματα με βάση το νιτρικό άζωτο, έχουν λιγότερες απώλειες εξάτμισης σε σύγκριση με την ουρία, ενώ επιπροσθέτως η αποδοτικότητά τους μεγιστοποιείται όταν η εφαρμογή τους συνδυαστεί με τα ψηφιακά εργαλεία της Yara. Όπως είναι ευρέως γνωστό, ακόμα και μέσα στον ίδιο αγρό, οι ανάγκες της καλλιέργειας σε άζωτο είναι διαφορετικές. Γνωρίζουμε ακόμα ότι η σταθερή χορήγηση της ίδιας δόσης αζώτου κάθε χρόνο δεν οδηγεί στις ίδιες τελικές αποδόσεις των καλλιεργειών.

Ως μέρος των ψηφιακών λύσεων της Yara που καθορίζουν τον χρόνο εφαρμογής αλλά και την κατανομή του αζώτου μέσα στον ίδιο αγρό, το YaraIrix μετατρέπει το κινητό σας τηλέφωνο (smartphone) σε αισθητήρα αζώτου και σας βοηθάει να μετράτε το επίπεδο του αζώτου στα φυτά σας. Το YaraIrix παρέχει ακριβείς μετρήσεις ώστε οι αγρότες να μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη δόση εφαρμογής του αζώτου ανάλογα με τις ανάγκες των καλλιεργειών τους.

Πολλά πειραματικά της Yara σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας έχουν δείξει τη θετική συμβολή των εργαλείων ακριβείας στην αύξηση των αποδόσεων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παραγωγής

 

 


Δείτε επίσης:

σιταρι
σιταρι

Κατεβάστε τα προγράμματα λίπανσης Yara

Kατεβάστε τον οδηγό λίπανσης της Yara για 12 καλλιέργειες που συναντάμε στην Ελλάδα και βελτιστοποιήστε την αποτελεσματικότητα χρήσης του αζώτου στα χωράφια σας!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Λύσεις Yara με νιτρικά