Ιουνίου 28, 2023

Η Yara κατασκευάζει ένα καινούριο παγκόσμιο εργοστάσιο παραγωγής ειδικών προϊόντων θρέψης και βιοδιεγερτών

Όσλο, 23 Μαΐου, 2023: Η Yara International ανακοινώνει σήμερα την κατασκευή ενός καινούριου εργοστασίου παραγωγής ειδικών προϊόντων θρέψης και βιοδιεγερτών, που σχεδιάζονται με γνώμονα την αύξηση της απόδοσης και τη βελτίωση της ποιότητας των καλλιεργειών. Το εργοστάσιο αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής στον κόσμο σε τέτοιου είδους προϊόντα. Τα προϊόντα αυτά είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Yara Scientists
Yara Scientists

Το νέο εργοστάσιο θα δώσει τη δυνατότητα στη Yara να αυξήσει την παρουσία της στον τομέα των ειδικών προϊόντων θρέψης, έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς στη γεωργία. Οι χρήσεις των ειδικών προϊόντων θρέψης YaraVita και των βιοδιεγερτών έχουν πενταπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Τα προϊόντα αυτά είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των καλλιεργειών και να ενισχύουν την ανθεκτικότητά τους, εν μέσω της έντονης κλιματικής αλλαγής.

Το εργοστάσιο, θα χτιστεί κοντά στο ήδη υπάρχον κτήριο της εταιρείας στο Yorkshire, UK και θα δώσει τη δυνατότητα στη Yara να διπλασιάσει την ποσότητα παραγωγής των προϊόντων YaraVita. Η εγκατάσταση αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2025 και να επεκτείνει τους όγκους παραγωγή του.

«Τα ειδικά προϊόντα θρέψης βοηθούν τους παραγωγούς να αυξήσουν την απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών τους. Το γεγονός αυτό είναι ευεργετικό για τους παραγωγούς αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη», αναφέρει η Mónica Andrés Enríquez, Executive Vice President Ευρώπης για την Yara International.

«Δεν είναι περίεργο που αυτή η αγορά αναπτύσσεται εκθετικά. Εν μέσω των σημερινών προκλήσεων για την επισιτιστική ασφάλεια και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να παρέχεις στον κόσμο τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας, χαρίζοντας ταυτοχρόνως προστασία στον πλανήτη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Marketsand Markets, η παγκόσμια αγορά ειδικών προϊόντων θρέψης προβλέπεται να αυξηθεί κατά 6,8% ετησίως (CAGR)  το διάστημα 2022 και 2027. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για τους βιοδιεγέρτες κατά την περίοδο 2018 – 2030, θα αναπτύσσεται ταχύτατα με ρυθμό μεγαλύτερο του 12%, σύμφωνα με την εκτίμηση του DunhamTrimmer,

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα φυτά χρειάζονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να ευδοκιμήσουν. Τα ειδικά θρεπτικά στοιχεία που παρέχονται με διαφυλλικούς ψεκασμούς (εφαρμογή στο φύλλο ή στον καρπό) είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη & την ποιότητα των καλλιεργειών, όπως και τα θρεπτικά στοιχεία που εφαρμόζονται στο έδαφος μέσω των παραδοσιακών λιπασμάτων. Οι βιοδιεγέρτες για τα φυτά είναι σαν τις βιταμίνες για τους ανθρώπους. Βοηθούν τα φυτά να προσαρμοστούν καλύτερα στην κλιματική αλλαγή και να βελτιώσουν την απόδοση της χρήσης των θρεπτικών στοιχείων.

YaraVIita Production

«Όταν ένα στοιχείο βρίσκεται σε έλλειψη ή σε κατάσταση στρες, η ανάπτυξη της καλλιέργειας, η απόδοση και η ποιότητα μπορούν να μειωθούν. Τα προϊόντα ειδικής θρέψης είναι συμπληρωματικά των παραδοσιακών λιπασμάτων και κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη μιας ισορροπημένης διατροφής των καλλιεργειών. Παρόλο που απαιτούνται μόνο σε μικρές ποσότητες, μπορούν να επιτύχουν μια μεγάλη διαφορά για τους παραγωγούς και είναι ζωτικής

σημασίας για τη διασφάλιση χαμηλότερου αποτυπώματος άνθρακα κατά την παραγωγή τροφίμων, αυξάνοντας την τελική απόδοση ανά μονάδα έκτασης», τονίζει η Rejane Souza, Senior Vice President of Global Innovation at Yara International.

Περίπου 3.000 πειράματα έχουν διεξαχθεί για τον έλεγχο της ποιότητας της σειράς  προϊόντων YaraVita. Τα πειράματα είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των αποδόσεων κατά 3% - 8% και μερικές φορές έως και 30%. Οι υψηλότερες αποδόσεις και η βελτιωμένη ποιότητα των καλλιεργειών αυξάνει την κερδοφορία αλλά και την απόδοση των επενδύσεων των παραγωγών.

Η εταιρεία Yara είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στα προϊόντα ειδικής θρέψης και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες διαφυλλικών λιπασμάτων και περισσότερα από 100 χρόνια γνώσης στην θρέψη των καλλιεργειών. Αυτή η εξειδικευμένη γνώση δίνει τη δυνατότητα στη Yara να προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων για τις καλλιέργειες συνδυαστικά με αγρονομικές συμβουλές και ψηφιακά εργαλεία.

Σχετικά με τα προϊόντα YaraVita:

Τα YaraVita είναι μια ολοκληρωμένη προϊοντική σειρά ειδικών προϊόντων θρέψης και βιοδιεγερτών, που διασφαλίζουν το μέγιστο δυναμικό των καλλιεργειών όσον αφορά την απόδοση και την ποιότητα. Tο χαρτοφυλάκιο αφορά περισσότερα από 130 προϊόντα που προορίζονται για διαφυλλικούς ψεκασμούς, επικάλυψη σπόρων & λιπασμάτων. Τα προϊόντα YaraVita αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας ολοκληρωμένης θρέψης και απευθύνονται στους παραγωγούς που θέλουν να αυξήσουν την απόδοση και να βελτιώσουν την ποιότητα των καλλιεργειών τους. Κάθε σκεύασμα YaraVita παρέχει τα σωστά θρεπτικά και/ή βιοδραστικές ενώσεις στο μέγιστο αποτελεσματικό βαθμό και στο σωστό χρόνο κατά την καλλιεργητική περίοδο.