Νοεμβρίου 08, 2023

H Yara συνεργάζεται με την farmB και παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Η Yara Ελλάς και η farmB® Digital Agriculture, ηγέτιδες εταιρείες στη θρέψη των καλλιεργειών και των ψηφιακών τεχνολογιών αντίστοιχα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν αναβαθμισμένες λύσεις γύρω από τη θρέψη των καλλιεργειών και τη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
H Yara συνεργάζεται με την farmB και παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
H Yara συνεργάζεται με την farmB και παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Η Yara ενσωματώνει μέρος των ψηφιακών της εφαρμογών στο ψηφιακό σύστημα της farmB δημιουργώντας ένα αναβαθμισμένο σύστημα που συνδυάζει όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας της farmB με τη βαθιά γνώση της Yara στη λίπανση των καλλιεργειών.

Για να είναι σε θέση να παράξει πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα, ο αγροτικός τομέας χρειάζεται γνώσεις και δεδομένα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.  Η ψηφιοποίηση της γεωργίας είναι γεγονός και θα αποτελέσει στο μέλλον, καθοριστικό παράγοντα βελτίωσης της παραγωγικότητας των καλλιεργειών. 

Κάθε θρεπτικό στοιχείο μετράει

Το YaraFX INSIGHT είναι το λειτουργικό σύστημα της Yara που προσδιορίζει τις ανάγκες των καλλιεργειών σε θρεπτικά στοιχεία με βάση το προσδοκώμενο ύψος της παραγωγής, τη σύσταση και τη γονιμότητα των εδαφών. Οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν εύκολα στο σύστημα τις εδαφολογικές τους αναλύσεις και να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λίπανση των καλλιεργειών τους, διασφαλίζοντας ότι οι καλλιέργειες λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών την περίοδο που τα χρειάζονται.

Τα δεδομένα του YaraFX INSIGHT ενσωματώνονται αυτόματα στις λειτουργίες της farmB για τη δημιουργία χαρτών μεταβλητών δόσεων αζώτου και την εφαρμογή των κατάλληλων λιπασμάτων σε συγκεκριμένες εδαφικές ζώνες στον αγρό.

Σταδιακά το ψηφιακό σύστημα της farmB θα εμπλουτίζεται με περισσότερες τεχνολογίες της Yara που θα βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη διαχείριση της λίπανσης των καλλιεργειών όπως και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής, απαίτηση που έρχεται στο προσκήνιο από την εφαρμογή της στρατηγικής Farm to Fork της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

YARA ΕΛΛΑΣ
Μυτιλέκας Νίκος
Marketing & Agronomy Manager
Τηλέφωνο: 2109370355
E-mail: info.hellas@yara.com

farmB® Digital Agriculture,
Χρήστος Κοΐδης
Διευθύνων Σύμβουλος
Τηλέφωνο: 2316024922
E-mail: infο@farm-b.com

Σχετικά με τη Yara

Η Yara ιδρύθηκε το 1905 για να αντιμετωπίσει το τότε αναδυόμενο επισιτιστικό πρόβλημα της Ευρώπης. Σήμερα, έχει παγκόσμια παρουσία με σχεδόν 17.000 υπαλλήλους, καταγράφοντας πωλήσεις σε 160 χώρες.

Υποστηρίζοντας το όραμά μας για την εξάλειψη της πείνας και την προστασία του πλανήτη, ακολουθούμε μια στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης, προωθώντας περιβαλλοντικά φιλικές λύσεις θρέψης και ενεργειακές λύσεις μηδενικών εκπομπών. Ως η κορυφαία εταιρεία λιπασμάτων στον κόσμο αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις της γεωργίας υποστηρίζοντας περισσότερους από 20 εκατομμύρια παραγωγούς στον πλανήτη.

Με την γνώση, τα λιπάσματα και τις τεχνολογίες που προσφέρουμε, βοηθάμε τους παραγωγούς να βελτιώσουν την απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών τους, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη γεωργική πρακτική.

Για να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας, έχουμε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων γεωργίας ακριβείας και συνεργαζόμαστε στενά με συνεργάτες σε όλη την αλυσίδα αξίας τροφίμων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας της παραγωγής.

Σχετικά με την farmB

Η εταιρεία farmB ιδρύθηκε με όραμα να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της τεχνολογικής έρευνας και της καθημερινής πρακτικής στην αγροτική παραγωγή.

Το "όλα σε ένα" σύστημα διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων της farmB ενσωματώνει ψηφιακές τεχνολογίες (διαδικτύου των πραγμάτων - IoT, τεχνητής νοημοσύνης - AI) διευκολύνοντας την εφαρμογή πρακτικών Γεωργίας Ακριβείας  σε κάθε αγροτική εκμετάλλευση ανεξαρτήτως του μεγέθους της.

Προσφέρει λύσεις για όλες τις μορφές αγροτικών εκμεταλλεύσεων (από παραγωγούς, έως γεωργικούς συμβούλους και βιομηχανίες αγροδιατροφής), μέσα από την ανάλυση δεδομένων και τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων δράσης αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συλλέγονται στον αγρό (από κάθε είδους αισθητήρες, drones, γεωργικά μηχανήματα) στο πλαίσιο μιας ολιστικής διαχείρισης.

Ως μία εταιρεία τεχνοβλαστός του Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (CERTH), ενσωματώνει το επιστημονικό υπόβαθρο στο επιχειρηματικό της μοντέλο ενώ ταυτόχρονα προωθεί ενεργά την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας και της κυκλικότητας στην αγροτική παραγωγή.