Γενικές πληροφορίες για το Σιτάρι
Το σιτάρι αποτελεί βασική τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους και είναι ίσως το σημαντικότερο δημητριακό για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της ανθρωπότητας τα επόμενα χρόνια.
Στην σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την καλλιέργεια του Σιταριού παγκοσμίως όπως την ιστορική αναδρομή της, τις παγκόσμιες παραγωγές αλλά και τις ποιοτικές απαιτήσεις της αγοράς σιταριού.
Διαβάστε εδώ για την καλλιέργεια του σιταριού
Σχετικά Άρθρα
Γιατί το θείο είναι το ίδιο σημαντικό με το άζωτο στα σιτηρά;
Ο ρόλος των θρεπτικών στοιχείων σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του σιταριού
Το σιτάρι σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του έχει διαφορετικές ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διαθέσιμα και σε επάρκεια τα θρεπτικά στοιχεία σε κάθε στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας.
Βελτίωση της ποιότητας του σιταριού
Ο στόχος της ποιότητας του σιταριού ορίζεται από τις απαιτούμενες προδιαγραφές που θέτει η τελική του χρήση.
Βιολογικός κύκλος Σιταριού
Το σιτάρι περνάει από τρεις ξεχωριστές φυσιολογικές φάσεις καθώς εξελίσσεται η ανάπτυξή του από τη σπορά μέχρι και τη συγκομιδή.
Προτεινόμενα λιπάσματα για το Σιτάρι