Προσοχή στον καιρό!

Οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να επηρεάσουν την διασπορά του λιπάσματος, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε λιπάσματα με ελαφρύ κόκκο. Μια απλή συμβουλή που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως ότι ισχύει σχετικά με τον άνεμο για τους διαφυλλικούς ψεκασμούς, ισχύει και για την εφαρμογή λιπάσματος. Αν νομίζετε οτι φυσάει πολύ για να ψεκάσετε, τότε μην προβείτε ούτε σε εφαρμογή του λιπάσματος. Προσέξτε επίσης τα επίπεδα υγρασίας, σε μια υγρή ημέρα τα λιπάσματα μπορεί να απορροφήσουν την υγρασία, η οποία θα επηρεάσει τον ρυθμό ροής. Οι συνθήκες υγρασίας επίσης επηρεάζουν τα λιπάσματα που περιέχουν θείο, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στα πτερύγια γρηγορότερα από ότι σε ξηρές συνθήκες.

Σταθερή ταχύτητα κίνησης

Η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη σταθερού ρυθμού εφαρμογής οπότε πρέπει να έχετε πάντα τη σωστή ταχύτητα. Σε μηχανές που βασίζονται σε κινητήρα PTO για τη λειτουργία του δίσκου, θα πρέπει πάντα να πηγαίνετε με τη συνιστώμενη ταχύτητα. Οι αυξομειώσεις στην ταχύτητα θα προκαλέσουν ανομοιόμορφη κατανομή και μεταβαλλόμενα ποσοστά εφαρμογής.

Time to spread fertiliser

Το σωστό πλάτος διανομής

Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσετε τον λιπασματοδιανομέα σας στο σωστό πλάτος διανομής για να επιτύχετε σωστή εφαρμογή. Στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τον συγκεκριμένο τύπο λιπάσματος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Για λιπασματοδιανομείς πλήρους πλάτους, κάθε bout θα πρέπει να ταιριάζει με το προηγούμενο.

Fertiliser application

Διανέμοντας τα σωστά θρεπτικά στοιχεία τη σωστή στιγμή

Τα λιπάσματα χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά όταν οι καλλιέργειες σας τα χρειάζονται περισσότερο. Αποτελέσματα δοκιμών έδειξαν ότι οι καλλιέργειες ωφελούνται από την ανοιξιάτικη εφαρμογή N, P & K και S καθώς τότε η ζήτηση για αυτά τα κύρια θρεπτικά στοιχεία είναι στο μέγιστο, προσφέροντας στην καλλιέργεια το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

Περισσότερες συμβουλές

Αυτές οι μικρές ιστορίες θα σας δείξουν πως και γιατί η επιλογή του σωστού λιπάσματος και η σωστή και ακριβής διανομή των θρεπτικών στοιχείων οδηγούν στις μέγιστες αποδόσεις. Παρακάτω θα βρείτε τις συμβουλές μας για την προστασία των επενδύσεών σας καθώς και του περιβάλλοντος:

Σχετικά άρθρα

Αποθήκευση λιπασμάτων

Αποθήκευση λιπασμάτων

Η σωστή αποθήκευση και η συντήρηση του λιπάσματος είναι σημαντική για την ασφάλεια. Όπου είναι δυνατόν, τα λιπάσματα πρέπει να αποθηκεύονται σε κλειστό, ασφαλές χώρο αποθήκευσης για την προστασία του προϊόντος από τον καιρό (ήλιο, βροχή κλπ.) και για να...
Χειρισμός και μεταφορά λιπασμάτων

Χειρισμός και μεταφορά λιπασμάτων

Είναι σημαντικό να χειρίζεστε και να μεταφέρετε τα λιπάσματα με ασφάλεια, ελαχιστοποιώντας την υποβάθμιση της ποιότητας. Ο σωστός χειρισμός και η μεταφορά του λιπάσματος πρέπει να βασίζεται στις κλιματικές συνθήκες, τον τύπο του λιπάσματος και τον τρόπο...
Εφαρμογή λιπασμάτων

Εφαρμογή λιπασμάτων

Για την καλύτερη αξιοποίηση του λιπάσματος, θα πρέπει να επιτυγχάνεται ομοιόμορφη διασπορά του λιπάσματος, στη σωστή αναλογία με βάση το επιθυμητό πλάτος διασποράς. Καταβάλλουμε διαρκώς κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλής...