Κάντε την σωστή επιλογή λιπάσματος

Μόλις αποφασίσετε τι λίπασμα θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς θα το εφαρμόσετε σωστά. Για να αποφασίσετε ποιο λίπασμα είναι το καταλληλότερο για τις ανάγκες της καλλιέργειας σας, απαραίτητο είναι να κάνετε μια ανάλυση εδάφους πριν την εφαρμογή.

Η Yara συνιστά να χρησιμοποιείτε χημικά λιπάσματα για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα θρεπτικά στοιχεία περιέχονται σε κάθε κόκκο και δεν υπάρχει διαχωρισμός στη χοάνη. Το όφελος από μία τέτοια επιλογή είναι μία ομοιόμορφη εξάπλωση όλων των θρεπτικών στοιχείων στο χωράφι έτσι ώστε ολόκληρη η καλλιέργεια να τροφοδοτείται σωστά ώστε να μπορεί καλύψει τις ανάγκες θρέψης της.

Make the right fertiliser choice

Ελέγξτε την ποιότητα του λιπάσματός σας

Το λίπασμά σας χρειάζεται σταθερά χαρακτηριστικά για να επιτευχθεί μια ομοιόμορφη εξάπλωση. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ελέγξετε ότι όλο το λίπασμα που πρόκειται να εφαρμόσετε προέρχεται από την ίδια παρτίδα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η παράδοση του γίνεται σε διάφορες ημερομηνίες ή εάν υπάρχει μεταφορά παλαιών αποθεμάτων. Το ίδιο είδος λιπάσματος μπορεί μερικές φορές να παράγεται σε διαφορετικά εργοστάσια με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε μέγεθος και σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι δύο παρτίδες του ίδιου προϊόντος ενδεχομένως να χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις διανομής και μπορεί να χρειαστεί να δοκιμαστούν ξεχωριστά.

Το λίπασμα μπορεί να υποβαθμιστεί με τον καιρό και έτσι το παλιό απόθεμα μπορεί να χρειάζεται διαφορετικές ρυθμίσεις από το νέο απόθεμα. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι ο τρόπος που αποθηκεύετε τα σακιά με το λίπασμα μπορεί να επηρεάσει τη συνοχή του λιπάσματος.

Check fertiliser quality

Βρείτε τις ρυθμίσεις του λιπασματοδιανομέα σας

Για να βεβαιωθούμε ότι θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή ρύθμιση για τα λιπάσματά μας, η Yara προμηθεύει τα λιπάσματά της στους διάφορους κατασκευαστές λιπασματοδιανομέων.

Η εύρεση των σωστών ρυθμίσεων είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόλις αποφασίσετε ποια λιπάσματα θα χρησιμοποιήσετε. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τη στιγμή που θα βγείτε στον αγρό για την εφαρμογή.

Περισσότερες συμβουλές

Αυτές οι μικρές ιστορίες θα σας δείξουν πως και γιατί η επιλογή του σωστού λιπάσματος και η σωστή και ακριβής διανομή των θρεπτικών στοιχείων οδηγούν στις μέγιστες αποδόσεις. Παρακάτω θα βρείτε τις συμβουλές μας για την προστασία των επενδύσεών σας καθώς και του περιβάλλοντος:

Σχετικά άρθρα

Αποθήκευση λιπασμάτων

Αποθήκευση λιπασμάτων

Η σωστή αποθήκευση και η συντήρηση του λιπάσματος είναι σημαντική για την ασφάλεια. Όπου είναι δυνατόν, τα λιπάσματα πρέπει να αποθηκεύονται σε κλειστό, ασφαλές χώρο αποθήκευσης για την προστασία του προϊόντος από τον καιρό (ήλιο, βροχή κλπ.) και για να...
Χειρισμός και μεταφορά λιπασμάτων

Χειρισμός και μεταφορά λιπασμάτων

Είναι σημαντικό να χειρίζεστε και να μεταφέρετε τα λιπάσματα με ασφάλεια, ελαχιστοποιώντας την υποβάθμιση της ποιότητας. Ο σωστός χειρισμός και η μεταφορά του λιπάσματος πρέπει να βασίζεται στις κλιματικές συνθήκες, τον τύπο του λιπάσματος και τον τρόπο...
Εφαρμογή λιπασμάτων

Εφαρμογή λιπασμάτων

Για την καλύτερη αξιοποίηση του λιπάσματος, θα πρέπει να επιτυγχάνεται ομοιόμορφη διασπορά του λιπάσματος, στη σωστή αναλογία με βάση το επιθυμητό πλάτος διασποράς. Καταβάλλουμε διαρκώς κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλής...