Έλλειψη ασβεστίου / εσωτερικό καφέτιασμα χειροτερεύει από

  • Όξινα εδάφη
  • Αμμώδη ή ελαφρά εδάφη (έκπλυση)
  • Όξινα τυρφώδη εδάφη
  • Εδάφη πλούσια σε Νάτριο
  • Εδάφη πλούσια σε Αργίλιο
  • Συνθήκες ξηρασίας
  • Καρπός με αυξημένη περιεκτικότητα σε Άζωτο ή Κάλιο
  • Μεγάλος καρπός

Ασβέστιο είναι σημαντικό για

  • Υγιής πράσινη φυλλική επιφάνεια
  • Ανώτερη ποιότητα κονδύλων και αυξημένη απόδοση παραγωγής
  • Μεγαλύτερη αντοχή των φυτών σε μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλουν την πατάτα
  • Μεγαλύτερη αντοχή των φυτών σε αβιοτικές καταπονήσεις που προκαλούν στρες στα φυτά (θερμοκρασία, υγρασία, αλατότητα)
  • Καλύτερη ποιότητα φλούδας των κονδύλων, λιγότερες μηχανικές ζημιές στη συγκομιδή και μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης των κονδύλων