Τροφοπενία μαγνησίου χειροτερεύει από

  • Αμμώδη εδάφη
  • Όξινα εδάφη
  • Εδάφη πλούσια σε Κάλιο
  • Εδάφη με αυξημένη εφαρμογή Καλίου
  • Περίοδοι με ψύχος και υγρασία

Μαγνήσιο είναι σημαντικό για

  • Αυξάνει την περιεκτικότητα της ξηράς ουσίας στους καρπούς
  • Αυξάνει το ειδικό βάρος των κονδύλων
  • Αυξάνει το μέγεθος των κονδύλων
  • Αυξάνει την περιεκτικότητα του αμύλου στους κονδύλους βελτιώνοντας τη γεύση τους
  • Βελτιώνει τη διατηρησιμότητα των κονδύλων στην αποθήκη
  • Μειώνει τους μεταχρωματισμούς της σάρκας από φυσιολογικά αίτια
  • Βελτιώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πατάτας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος (λιγότερα καφετιάσματα)
  • Mg deficiency reduces yield and compromises quality; it reduces the DM content and increases susceptibility to enzymatic discoloration